We learn something every day, and lots of times it’s that what we learned the day before was wrong. —Bill Vaughan

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ο άργυρος θα προσπεράσει τον χρυσό

Τα πολύτιμα μέταλλα βρίσκονται σε τροχιά κατάκτησης νέων υψηλών στους ερχόμενους μήνες, με τον άργυρο "έτοιμο" να ξεπεράσει πιθανότατα τον χρυσό, δηλώνει ο κ. Ashraf Laidi, chief market strategist της CMC Markets.
"Η υπόθεση των πολύτιμων μετάλλων δεν περιστρέφεται γύρω από τον πληθωρισμό αλλά γύρω από τις κεντρικές τράπεζες", δηλώνει.

"Τα προγράμματα αγοράς ενεργητικών, που εισήγαγαν η Federal Reserve και η Bank of England τον Μάρτιο 2009, επανενεργοποίησαν τις αγορές μετάλλων και άλλων εμπορευμάτων. Παρά τη θετική εξέλιξη στην απασχόληση Αυγούστου, οι περισσότεροι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η Fed θα κάνει νέες αγορές στη συνέχεια του έτους".

Ο ίδιος θεωρεί ότι τα πολύτιμα μέταλλα θα ευνοηθούν περισσότερο από τα βασικά μέταλλα, όπως ο χαλκός, γιατί αυτά εξαρτώνται λιγότερο από τα κινεζικά οικονομικά δεδομένα.

Επιπλέον, η εποχική ανάλυση δείχνει ότι το δ΄ τρίμηνο παραδοσιακά είναι το καλύτερο για τον χρυσό, καθώς αφενός ολοκληρώνεται ο θερισμός στην Ασία και οι γεωργοί δαπανούν εισόδημα σε χρυσό και αφετέρου είναι η εποχή των γάμων στην Ινδία.

Ο χρυσός πάντα κλέβει την παράσταση από τον άργυρο, ωστόσο ο κ. Laidi σημειώνει ότι ο άργυρος όχι μόνο ακολουθεί τα ράλι στον χρυσό, αλλά συνήθως έχει και καλύτερη εμφάνιση.


Και μάλιστα, μέχρι στιγμής, σε αντίθεση με τον χρυσό, ο άργυρος δεν έχει ακόμη διαρρήξει το υψηλό του 2008, καταλήγει.

euro2day.gr/ftcom_gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου